2012. augusztus 15., szerda

NŐKNEK SZÓLÓ KELLEMES MEGLEPETÉS JÉZUSTÓL

Nemrég felkérést kaptam egy kis könyv fordítására, aminek témája gyerekkorom óta engem is izgat. A könyv eredeti címe: "TEN THINGS JESUS TAUGHT ABOUT WOMEN" by Dr. Susan Hyatt. Mielőtt rátérnék a konkrét részletekre, szeretném leszögezni, hogy nem vagyok feminista, de mivel nő vagyok, természetesen engem is érdekel, hogy mit tanít Jézus a nőkről. Annyit már most elárulhatok, hogy sok meglepetésben lesz részünk a tanulmány során. Az már az első mondatokból kiderül, hogy JÉZUS A NŐK LEGJOBB BARÁTJA!


Részletek következnek Dr. SUSAN HYATT: TÍZ TÉNY AMIT JÉZUS A NŐKRŐL TANÍT  című kis könyvéből.
 
Ez a kis könyv egy olyan Bibliai Tanulmány, ami arra világít rá, hogy Jézus hogyan vélekedett és tanított a nőkről, és miközben ezt megértjük, azt is megláthatjuk, hogy mi az, amit viszont nem tanított és  nem is csinált Jézus, amikor az asszonyokkal találkozott. Ezeknek az igazságoknak a felfedezése közben új értelmet nyer a Krisztus követésünk. Ráébredünk arra, hogy Jézus a nők legjobb barátja.  

Ennek a kis könyvnek nem az a célja, hogy a Bibliában szereplő nőkkel és a gyülekezettel kapcsolatos összes felmerülő kérdésre választ adjon, hanem csak az, hogy rámutasson arra, hogy mi Jézus hozzáállása a nőkhöz.
Mindenekelőtt egy helyes kiindulóalap szükséges ahhoz, hogy pontosan értsük Isten nőkre vonatkozó tervét. Kezdve azzal, hogy Jézusnak e-téren való perspektívája valójában ugyanaz, mint, amit maga a Biblia is sugall. Ennek észbentartása különösen akkor lesz nagyon fontos, amikor a Bibliának azokhoz a bizonyos nehezen érthető részeihez érkezünk.

A keresztény hívők véleményének  igazából meg kéne egyeznie Jézus nőkről alkotott véleményével, de sajnos ez nem így van. Sajnálatos módon a hagyományos keresztény tanítás az, hogy az asszony egy alárendelt szerepű, a férfiaval nem egyenértékű, gonosz, tisztátalan személy, és emiatt alakulhatott ki torzított kép Jézus tanításait illetően is.


Bevezetőűl most ennyi, a folytatás hamarosan következik.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése